Okulumuzun Covid-19 Tedbirleri.

Belenobası İlk- Ortaokulu
2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı II. Döneminde

Okulumuzda Covid-19'a karşı Uygulanacak  Tedbir ve Önlemler Alınmıştır.

17.02.2021 223

* Son 1 ay (30 gün)  içerisinde okulumuz öğrencilerinde Covid-19 temaslı ve ya pozitif olan öğrencimiz yoktur.

* Okulumuzda Covid-19 a karşı dikkatle ve önemle uygulanacak seviyede tedbirler alınmıştır.

* Okul binalarının girişlerine, koridorlara, sınıflara ve bahçeye, sosyal mesafe, maske kullanımı ve el temizliğini açıklayan bilgilendirme afişleri asılmıştır.

* Derslerde ve teneffüslerde sosyal mesafe ve maske kontrolünü öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız sağlayacaktır.

* Okul binası girişleri ve sınıf girişlerine el antiseptiği bulundurulmaktadır.

* Okulumuzda temassız ateş ölçer ile öğretmenlerimiz tarafından günlük kontroller kayıt altına alınmaktadır.

* Okulumuzda maske, sıvı sabun ve el antiseptiği yeterince bulunmaktadır.

* Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları temin edilmiştir.

* Sınıflarda öğrenci sıraları arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.

* Öğrencilere sınıfta kendilerine ait kişisel tekli sıralar temin edilmiştir.

* Öğrencilerin bırakılması, alınması ve servis araçlarında sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takmaları takip edilecektir.

* Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp bırakılmalıdır.

* Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar maske takmalı maskesiz binaya giriş yapılmamalıdır.

* Kirlenen maskelerin yenisi okuldan temin edilebilmektedir.

* Sınıflara, koridorlara, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir.

* El antiseptiğinin bulunduğu alanlar ilgili personel tarafından sürekli kontrol edilecektir.

* Öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar el hijyeni hakkında bilgilendirilecek ve uygulanacaktır.

* Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalıdır. Eller gözle görülür derecede kirli değilse, sabun ve su hazır bulunmuyorsa, alkol bazlı el antiseptiği kullanılabilir.

* Lavaboların yakınına el yıkama adımlarını açıklayan posterler yerleştirilmiştir.

* Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılmaktadır.

* Okula salgın döneminde mümkün olduğu kadar az ziyaretçi kabul edilecektir.

* Okulumuzda sınıf ve odaların pencereleri açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.

* COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır.

* Yapılması gerekli görülen etkinliklerin açık alanda yapılması tercih edilecektir. Etkinliklerde maske takılmalı, sosyal mesafe kurallarına uyulmalıdır.

* Öğretmenler ve diğer çalışanların COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesi sağlanmıştır.

*Okulun ilk haftasındaki başlangıç derslerinde öğrencilere COVID-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgi verilecektir.

* Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan / gelişen,COVID-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışanlar tıbbi maske takılarak, COVID-19 yönünden değerlendirilmek üzere sağlık kurumuna yönlendirilecektir.

* Okulda iken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilerek ve hasta öğrenci ayrı bir yerde izole edilmelidir. Hasta öğrencilerin yakın temaslısı öğrenci ve personel evlerine gönderilecektir. İl/ilçe sağlık müdürlüğüne bildirilecektir.

* Hasta öğrenci veya personel gönderildikten sonra oda/alan/sınıf havalandırılarak, yüzeyler temizlenip dezenfekte edilecektir.

* Öğrenciler ile 1 metreden yakın temas olasılığı olan öğretmen ve diğer çalışanların tıbbi maskeye ek olarak yüz koruyucu da kullanması sağlanmalıdır. Yüz koruyucu %70'lik alkol ile silinerek tekrar kullanılabilir.

* Öğrenciler, öğretmenler ve diğer çalışanların el hijyenine dikkat etmesi sağlanmalıdır. El hijyenini sağlamak için, eller en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmalı, su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.

* Eldiven kullanımı el temizliği yerine geçmez. Yapılan iş, eldiven kullanımını gerektirmiyorsa, COVID- 19'dan korunmak amacıyla eldiven kullanılmamalıdır.

*Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz okulumuzun sağlıkla açılması ve açık kalması için hep birlikte  kurallara önemle dikkat etmeliyiz.

Okul Müdürü

Seyhan ERTEK